XXIV. Ferenczi-Budapest Kupa

  1.  december 21--23.-án Budapesten rendezték meg a XXIV. Ferenczi-Budapest Kupát.

Az esemény színvonalát és népszerűségét mutatja, hogy összesen 253 csapat nevezett. A szervezők 7 helyszínen bonyolították a mérkőzéseket.

A Vecsési Sportegyesület kézilabdázóit a Németh Tímea által vezetett leány U11 és U13 csapatok képviselték.

A leány U11 korosztályba 8 csapat nevezett. A csapatokat 2x4 csoportba sorsolták.

Az A csoportba a Vecsés mellett az ASI DSE, Érdi Sport Kft. I. és a Kalmár Zoltán DSE csapatai, míg a B csoportba az Érdi Sport Kft. II., Pumukli KUA, Körmendi DMTE és a PSN Zrt. csapatai kerültek.

A csoportunkból az első helyen mentünk tovább, míg a B csoportot az Érdi Sport Kft. II. csapata nyerte meg.

A döntőbe kerülésért lányaink a másik csoport 2. helyén tovább jutó csapatával a Pumukli KUA-val játszottak és rendkívül izgalmas mérkőzésen 9-8 nyertek!

A vasárnap rendezett kiélezett küzdelmet hozó döntőben csapatunk 12-7 arányban legyőzte az Érdiek gárdáját és ezzel megnyerték a Kupát!!

Az U11 korosztályban rendezett mérkőzéseken a legtöbb gólt a Vecsés SE sportolója Ari Lidia Panna lőtte. Összesen 45 gólt lőtt, ami rendkívüli teljesítmény!! A 12. helyen két vecsési játékos – Bartha Dóra és Moravecz Laura - szerepelt 8-8 góllal.

A leány U13 korosztályba 9 csapat nevezett. A csapatokat egy négyes és egy ötös csoportba sorsolták.

A A csoportot a Vecsés SE mellett a Dabas KC VSE, ASI DSE, Mohácsi TE 1888 és a román CSM Fagaras csapata alkotta.

A B csoportban a Debreceni Sportcentrum KN, XVI. kerület KMSE, Moyra-Budaőrs Handball és a PSN Zrt. I kapott helyet.

A csoportmérkőzések során lányaink Dabastól kikaptunk és az ASI DSE-vel játszottak egy 10-10 döntetlent, így 2. helyen jutottak tovább.

A továbbiakban a másik csoport 1. helyezett csapatával a Debreceni Sportcentrum KN,-el játszottunk. A mérkőzés szempontunkból 6-19-es eredménnyel zárult.

Így a III. helyért játszhattak a lányok vasárnap a XVI. kerület KMSE ellen, ahol 13-8 kaptunk ki így a IV. helyen végeztünk.

a góllövő listán Kiss Edina 19 góllal 6. helyen, míg Lugosfalvi Lilla 14 góllal a 7. helyen végzett

Nagy köszönet a lányoknak a remek helytállásért a kiemelkedő csapatszellemért és a kimagasló csapatszintű és egyéni teljesítményekért.

Köszönet Timi Néninek a lányok felkészítéséért és a Szülőknek a szervezésben való részvételért, illetve a lelkes szurkolásért.

Hajrá Vecsés!!!